DR TV: “DANMARKS NÆSTE KLASSIKER”

I tv programmet “Danmarks Næste Klassiker” dyster 5 deltagere, om at designe danmarks næste møbelklassiker, indenfor 6 forskellige kategorier. I programmets 2. sæson, i 2020, var Nicklas Bang Christensen én af de 5 deltager. Man fulgte deltagerne gennem 6 afsnit, hvor kreativitet, nytænkning og håndværk var i højsædet.

KATEGORI 1: SOFAEN

Her designede Nicklas en sofa af sort pulverlakeret stål og strækmetal med detaljer af messing. Selvfølgelig betrukket med bløde futonmadrasser med mørkegrå polsterstof. Sofaen kan skilles ad, så man selv kunne bestemme designet. 

Sofaen er ikke i produktion og kan derfor ikke findes på vores webshop.

Se afsnittet her

KATEGORI 2: STOLEN

Nicklas designede en trebenet spisebordsstol med masser af tyngde, da den er designet i massiv stål - med en sort pulverlakeret overflade. Betrukket med lysegrå polsterstof. Og tjek lige de lækre messingdetaljer ud, som går igen i de fleste af alle designs fra Danmarks næste klassiker. 

Stolen har vi videreudviklet på i samarbejde med AYTM, og vi er stolte af, at den nu er sat i produktion. Den kan købes via vores webshop lige her.

Se afsnittet her

KATEGORI 3: OPBEVARING

Strækmetal og messingdetalje blev Nicklas' varemærke i Danmarks næste klassiker. Denne gang designede han et maskulint garderobeskab med indbygget bøjlestang og hylder. Som en lækker detalje byggede Nicklas en sikkerhedsboks, der i bedste Olsen Banden stil fungerede ved hjælp af et drejehjul og kliksystem. 

Garderobeskabet er ikke sat i produktion og kan ikke findes på vores webshop. 

Se afsnittet her

KATEGORI 4: LAMPEN

Lampen blev en udfordrende kategori, da Nicklas forsøgte at gå anderledes til værks. Normalvis designer han nemlig direkte fra tanke til stål i værkstedet, men denne gang blev han længere tid i "tegnestuen".

Han designede en lampe formet som et øje med messing-fod. Lampe-øjet var aftagelig og trådløst og kunne f.eks. medbringes udenfor.

Lampen er ikke kommet i produktion og kan ikke findes på vores webshop.

Se afsnittet her

KATEGORI 5: LÆNESTOLEN

Lænestolen designede Nicklas ud fra samme princip som stolen. Nemlig en trebenet stol - denne gang med et bredere sæde og ryglæn, så man kunne bevæge sig og slinge sig i den.

Lænsestolen er designet ud fra tre elementer: sort lakeret stål, messing og cognac farvet læder.

I denne kategori var Nicklas' design et af dommernes favoritter, da han skulle træde frem sammen med Christian, som rendte med sejren.

Vi er meget stolte af, at lænestolen er blevet videreudviklet i samarbejde med AYTM og er sat i produktion. Den kan købes lige her.

Se afsnittet her

KATEGORI 6: SOFABORDET

I sjette og sidste afsnit af Danmarks næste klassiker opfandt Nicklas en helt ny hæve-sænke funktion. Han ønskede at designe et sofabord, som kan hæves, når man spiser eller arbejder i sofaen, og som kan sænkes igen. Uden, at man behøver at flytte tingene ovenpå det.

Han arbejdede ud fra princippet om at blotte mekanikken og gøre det til æstetikken.

Denne kategori løb Nicklas med sejren!

Bordet er desværre ikke sat i produktion og kan ikke findes på vores webshop.

Se afsnittet her

MØBLERNE

Vi oplever stor efterspørgsel på møblerne fra programmet og takker for den store interesse! Vi er meget stolte af at kunne sige, at vi har videreudviklet på spisebordsstolen og lænestolen og har i samarbejde med AYTM sat begge møbler i produktion.